Bosh sahifa > Новости и знања > Kontent

Резиме Полyимиде

Sep 15, 2014

Полyимиде је један од најбоље свеобухватне својства органски полимер материјала, Висока температура 400 ℃, дугорочну употребу температурном опсегу од - 200 до 300 степени Ц очигледно тачку топљења отпора изолације високо, диелектричне константе од 4-103 Хз, диелектрииним губитак је само 0.004 ~ 0.007, слова Ф до Х разреда изолациони материјал.

ПИ се односи на велики ослонац који садржи ацyл имино полимера припада ароматична једињења, чине два јуана и два јуана амино анхидрид припремила полyмеризатион кондензација. Молекуларни ланац од ПИ садржи велики број бензена, и имиде групе били су укључени у структуру бензена и формирање пет мемберед хетероцyцлиц прстенова, ригидност молекуларног ланца, интермолецулар снаге јак, паковање густине је високо, на ПИ има низ одлична својства. ПИ , због своје структуре која се састоји од два анхидрид и две Амина није исто, учинак је такође донекле разлику.

Полyимиде је врста специјални инжењерски материјал, је био у широкој употреби у авијацији ваздухопловство, мицроелецтроницс, нанотехнологије, кристалима, одвајање мембрана, ласерско поље. Недавно , све земље у истраживање, развој и искоришћење полyимиде обухваћено двадесет првог века најперспективнијих онај инжењеринга пластике. Полyимиде , због његове изванредне карактеристике имовине и Синтеза, као структурни материјал или као функционални материјал своје огромне апликације перспектива је био потпуно јасан, познат као "рјешавању проблема" и да"Нема полyимиде не би данас је микроелектронична технологија".

Полyимиде је молекуларна структура ароматичне хетероцyцлиц полимер од једињења која садржи имиде група ланац, енглески Полyимиде (ПИ), могу бити подељени у бензена ПИ, растворљива ПИ, полиамид имиде (ПАИ) и полyетхер имиде (ПЕИ) 4.

ПИ је један од најбољих сорти инжењеринг топло-отпорне пластике на високим температурама, неке сорте могу дуго издржи високе температуре од 290 ℃ кратко време испод 490 ℃, механичка својства, отпорност на замор, отпорне на пламен електрична својства, димензионална стабилност, добре, калуповање контракција од малих отпор уља, киселине и органска отапала, не алкали отпора, изванредну отпорност на трење, носим перформанси.

Термопластичним полyимиде смоле (Полyимиде смоле), назива се ПИ) је у термопластичним инжењеринг пластику. То је висока отпорност на температуре термопластичним пластику, са високо стакло транзиције температура (243 ДЕГ Ц) и тачку топљења (334 ℃), температура деформације топлоте зависи од 260 ℃ (30% стакла влакнима или графитна појачаног разреду), могу се користити за дуго времена у 250 ℃, а друга висока отпорност на температуре пластике у поређењу са прошлогодишњим ПЕЕК, ППС ПТФЕ, ППО, итд., употреба горњу границу температуре веће од скоро 50 ℃;

ПИ је смола не само топлотни отпор него друга висока отпорност на температуре пластика је одлична, а има предности велике чврстоће, високи модул, високо фрактура чврстину и одличан димензионалне стабилности; ПИ смоле можете одржавати велике чврстоће на високим температурама, његова про-снага на 200 ℃ до о 24МПа, на 250 ℃ про-снагу и Притисна чврстоћа је и даље 12 ~ 13МПа; ПИ смоле крутост, добра величина стабилност, низак коефицијент линеарне експанзије, врло близу метала алуминијум материјал;

Изванредну хемијска отпорност, хемикалије у опште, само концентроване сумпорне киселине за растварање или Федерацијски брод, своју отпорност на корозију никл челика су сличне, а њихов пламен ретардант, пламен услови у издању од дима и токсичних гасова, анти-радијација способност; ПИ смоле има добру чврстину, наизменичне стреса и изврстан умор отпор је најбољих композитора свих најлон, легура материјала са упоредива;

Трибологицал својства ПИ смоле са преостала отпорност на клизање хабање и својом зловољом хабању, запажено, посебно за одржавање високог носе отпор и ниско трење коефицијента на 250 ℃; ПИ лако истискивање смоле и ињекција калуповање, маљинске запажено, високо калуповање ефикасност.

Поред тога, ПИ има и себи подмазивање, лака обрада, изолација стабилност, хyдролyсис отпора и друге запажено, који је у широкој употреби у аеродинамика, аутомобилски, електричне и електронске, медицинских и изгледе за обраду и других поља, развој и искоришћеност храну.