Bosh sahifa > Новости и знања > Kontent

Хемијска својства термопластичним Полyимиде

Sep 15, 2014

Због ароматичних прстен причвршћен за структуру полимера и има виши термалну стабилност, комерцијални термопластичним полyимиде изведене из ароматичног Ц6 и ароматично два анхидрид. Полyцонденсатион од ароматичних полyимидес припрема Ароматични Ц6 и ароматично обично укључује два анхидрид, ефекат се јавља у средње реакција је погодна и стварају се средња полyамиц киселина. Киселина полиамид може да се користи у неким поље или топлотом или хемијски акцију конвертује се у линеарном термопластичним полyимиде са главне структуре.

Главна својства ароматичног термопластичним полyимиде је високо стакло температуру преласка (Тг) је отпор истакнуте личности, Висока температура, чврстину, добра електрична својства, пламен ретарданцy и високе природне радијације. Међутим , од Тг и отапање вискозност релативно високе обраду термопластичним полyимиде температуре, релативно високе производње. У неким случајевима, температура обраде може да прекорачи температура распадања на полyимиде. Иако је температура обраде у линеарном ароматичне полyимиде термално распадање температура изнад теоретски је термопластични, али они обично се називају псеудо термопластичним полyимиде. У овом случају, лакше него коначни полyимиде киселина полиамид посредничку растварање и истопити, никако пре него што гријање у полyимиде постане филм или сегмената. Ароматични полyимиде о нерељивим проблемима, донекле преминуо у ланцу полимер и одведе на попут кетоне, етер и шест флуора различите флексибилни триметхyлене групе или ланац између два и два Амина једне или обе Ароматични прстен. Побољшана термопластичним полyимиде мацхинабилитy од је нарочито ефективна ароматичне диамине је перфлуоринатед исопропyлиденебис Амина (4 БДАФ). 4 -БДАФ и ароматично два координација реакција је приказан као фигура структуру полyимиде.

Олакшава процес од два бензена Амина и ароматичног два спреман полyимиде полyимиде од 4 да БДАФ до термалне оксидације, термалну стабилност и и даље има високо Тг флуорида и 4-БДАФ је такође изазвао полyимиде припремио изложбу електрична својства поправила. Други се користи за побољшање на диамине термопластичним полyимиде обрада је ароматичног диамине модифицирао силоxане и два 2 1 један или два амино бензен, индане.

Главне карактеристике термопластичним полyимиде је њихов отпор топлоте, која има високе Тг у њима. Типична Тг опсега је: од ароматичних полyетхер имиде 423 ° Ф, неке 4-БДАФ полyимиде који садржи више од 700 ° Ф.

Побољшана ароматичне полyимиде чврстину у поређењу са тхермосеттинг полyимиде, елонгатион опсег стопа од 5% до више од 50%, прелома може у опсегу од 8,5 до 14 инчни фунти по квадратном инчу.

Електрична својства термопластичним полyимиде је одличан, а диелектричне константе од делимично флуоринатед ароматичне полyимиде од мање од 2,8 (1кХз) да не флуоринатед полyимиде (1кХз) 3.5.

Са неколико изузетака, ароматичне термопластичним полyимиде отпорна на већину уобичајених органска отапала и разререно киселина. Излагање или иип.ког у концентроване киселине алкалну и топлоте, учиниће полyимиде деградације. Неки термопластичним полyимиде у јак поларне органске раствор је растворљива у.